Seres Péter -sidebarTöbb, mint 20 éves könyvvizsgálói gyakorlattal rendelkezem, Békéscsabán lakom. Szakmai tapasztalatom alapját jelentő, gyakran több ciklusra szóló megbízásaim döntően az agrárium, élelmiszeripar, környezetvédelem, építőipar, nyomdaipar területén működő kis, közepes vállalkozások részéről érkeznek, ugyanakkor kisebb pénzintézetek, költségvetési intézmények könyvvizsgálata terén is szereztem gyakorlatot. Sajátos területként több alkalommal az Európai Uniós pályázatokat megvalósító szervezetek projektjeihez kapcsolódva adtam könyvvizsgálói véleményt.

Könyvvizsgálói munkamódszeremet a rendszeres kapcsolattartás jellemzi a megbízó gazdasági vezető munkatársával, igazságügyi szakértőként is dolgozom. Munkámra jellemző a folyamatos innováció, az informatika széles körben való alkalmazása, a legjobb szakmai gyakorlatok iránti nyitottság, az új megoldások gyors átvétele és alkalmazása, a kollégák felé a “jó gyakorlat” önzetlen ismertetése.

Óraadóként részt veszek a helyi felsőoktatási intézményben (SZIE), a hallgatók érdeklődésének felkeltése érdekében igyekszem a „száraz” anyagot minél szemléletesebb ábrákkal érthetővé tenni.