Dr Printz János-sidebarPénzügypolitikusként végeztem a Közgazdaságtudományi Egyetemen, de eddigi pályámon mindvégig ellenőrzéssel, könyvvizsgálattal foglalkoztam. Az államháztartás, a költségvetési szervek gazdálkodása maradt könyvvizsgálóként is a fő területem, ahol több mint két évtizede társaságom tulajdonosaként és másokkal együttműködve teljesítek megbízásokat. Kezdetben a közszférában kaptam feladatokat, s viszonylag fiatalon országos hálózatok irányítására is lehetőségem nyílt, minisztériumi, majd számvevőszéki színekben. A helyi önkormányzatokon, központi intézményeken kívül a társaságok körében is otthonosan mozgok, cégem vállalkozói üzletágának eredményei is igazolják ezt.

A kamarai munkából szintén hosszabb ideje veszem ki a részem, elsősorban a Költségvetési Tagozat elnökeként, illetve az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület tagjaként. Szakmánk elméleti kérdései mindig is érdekeltek, száz körülire tehető azon szakkönyvek, kiadványok és publikációk száma, amelyek létrejöttében szerzőként közreműködtem.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára vagyok, s aktívan részt is veszek az egyetemi képzésben. Az NKE Közpénzügyi tanszéke mellett évek óta az ELTE-n is fut egy népszerű pénzügyi és számviteli kurzusom. Egy-egy előadást vagy sorozatot szívesen vállalok más oktatási formákban is (pl. könyvvizsgálói, mérlegképes képzés).

Dr. Printz János

CégDr. Printz és Társa Nemzetközi Könyvvizsgáló Kft.
Cím1181 Budapest, Barcsay u. 34.
Telefon+3613858951
Fax+3612091261